WARSZTATY KULINARNE Z KGW

W dniu 13 października 2017r. panie z Koła Gospodyń Wiejskich w Ochabach zostały zaproszone do Szkoły Podstawowej im. Karola Miarki w Ochabach Małych, aby przeprowadzić zajęcia z dziećmi Klasy drugiej i trzeciej na temat zdrowej żywności.
Panie Irena Fajkier i Urszula Handzel przeprowadziły z przesympatycznymi dzieciakami Warsztaty Kulinarne przygotowując pasty z sera białego ze szczypiorkiem, z rzodkiewką oraz pastę z rybą wędzoną i pastę z jajkiem. Pasty były smarowane na chleb domowy (na zakwasie) pieczony przez panią z KGW. Na deser był poczęstunek z ciasta z marchwi upieczony przez jedną z nas. Wszystkim bardzo smakował chleb z pastą przygotowaną przez same dzieci i oczywiście w szalonym tempie zniknęło ciasto z marchwi.
Panie z KGW dziękują dzieciom i ich opiekunkom za zaproszenie i możliwość podzielenia się z nimi swoją wiedzą o zdrowej żywności i doświadczeniem kulinarnym.